O placinta cu umplutura mai putin obisnuita, insa foarte gustoasa. Placinta cu prune e un desert perfect cu care puteti intampina oaspetii
Pentru aluat
Pentru umplutura
1. Pentru aluat, faina se amesteca cu sarea si zaharul, i se face un gol si se pune acolo untul taiat bucati.
2. Se amesteca cu degetele, se pun apa sau laptele si oul. Se framanta bine iar aluatul obtinut se da la rece pana se prepara umplutura.
3. Prunele se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si se lasa 15 minute la foc mic. Apoi se scurg, se mixeaza si se amesteca cu romul, vanilia, zaharul, apa de flori de portocal si scortisoara.
4. Din cantitatea de aluat, 3/4 se intinde si se transfera in forma de copt. Se pun prunele. Din aluatul ramas se modeleaza un grilaj care se asaza peste prune. Se coace 10 minute la foc mare si 25 de minute la foc mediu.
Sfaturi utile:
✽ Laptele si untul pentru aluat trebuie sa fie reci, de la frigider.
✽ Peste iarna se pot folosi prune din compot, bine scurse sau marmelada.
✽ Pentru aspect, inainte de a baga placinta la cuptor, pe grilaj se pot presara cateva cristale de zahar.
Sursa foto: 123rf