Se face usor si e o gustare ideala, plina de nutrienti. Placinta cu spanac si branza poate fi servita si la petreceri, deoarece este gustoasa si aspectuoasa.
Ingrediente pentru aluat
500 g faina 100 ml ulei de masline 200 g vin alb la temperatura camerei 1 lingurita sare
Ingrediente pentru umplutura
350 g spanac oparit 350 g ricotta 1 ou 100 g parmezan ras sare piper pesmet
Mod de preparare:
- Amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta-l pana devine uniform, apoi lasa-l deoparte, acoperit.
- Da spanacul intr-un clocot, apoi strecoara-l si stoarce-l pentru a elimina apa si toaca-l marunt.
- Amesteca ricotta cu spanacul, adauga oul si restul ingredientelor pentru umplutura.
- Preincalzeste cuptorul la foc mic, imparte aluatul in 2 parti egale si intinde ambele jumatati.
- Pune una din foile de aluat pe o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, presara putin pesmet pe ea si pune 1/3 din umplutura in centru.
- Restul de umplutura pune-o de jur imprejului cercului creat in centru, lasand un spatiu de 2-3 cm.
- Pune a doua foaie de placinta peste umplutura si pune un castron cu gura in jos, care sa cuprinda umplutura din centru.
- Lipeste cele doua foi cu o furculita una de cealalta, umezindu-le cu putina apa.
- Folosind un cutit ascutit, taie marginea ramasa de jur imprejurul castronului in felii de 3 cm, apoi intoarce fiecare felie cu laterala in sus.
- Baga placinta la cuptor pentru 30 de minute.