Placintă nemteasca cu vișine și smântană. Se face in cativa pasi simpli si îți va ieși combinatie tare delicioasa. Placinta are o textura dulce-racoritoare.
Ingrediente pentru aluat
300 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 120 g zahar 120 g unt esenta vanilie 2 oua un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA
200 g smantana 150 g iaurt 70 g zahar esenta vanilie 40 g amidon 2 linguri zeama de lamaie
INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE FRUCTE
600 g vișine 250 ml apa 40 g amidon scortisoara
Mod de preparare:
Prepararea sosului de cirese
- Combina ciresele (daca sunt proaspete, fara samburi; daca sunt din compot, cu tot cu suc si omiti apa), cu apa si putina scortisoara.
- Pune cratita la foc mediu, iar cand compozitia se incalzeste, separa 2-3 linguri de zeama si amesteca-le cu amidonul. Pune amidonul dizolvat peste fructe si amesteca pana ce obtii un sos de fructe ingrosat.
Prepararea blatului
- Cat sosul se raceste, prepara blatul. Combina faina cu praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul. Adauga untul cat mai rece, cele doua oua si esenta de vanilie, continuand sa mixezi pana ce obtii un aluat omogen.
- Intinde cu degetele 2/3 din aluat intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si ridica-l pe peretii tavii. Adauga suplimentar 2 linguri de faina peste restul de compozitie si preseaz-o cu furculita pentru a obtine firimituri din compozitie.
Prepararea cremei
- Combina iaurtul cu smantana, zeama de lamaie, esenta de vanilie, amidonul, ouale si zaharul. Omogenizeaza amestecul.
Cum asamblezi placinta cu cirese
- Peste blatul intins in tava asaza sosul de cirese, deasupra intinde crema de smantana, iar peste smantana presara din belsug si cat mai raspandite firimiturile de aluat.
- Da placinta nemteasca cu cirese si smantana pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.