Placinta rustica
Iti place puiul, dar te-ai saturat sa-l prepari simplu, in tigaie sau la cuptor? Iata o altfel de reteta: o placinta cu pui, ciuperci, ceapa verde si rosii cherry, trimisa de o cititoare fidela, Angelica Nistor, din Baia Mare.
Ingrediente pentru aluat
300 g faina
200 ml lapte
2 oua
15 g drojdie
80 ml ulei
Frunzulite creson
Ingrediente pentru umplutura:
350 g piept de pui
150 g ciuperci
1/2 legatura ceapa verde
100 g mazare verde
15 morcovi
Un borcan rosii cherry
2 crengute cimbru
2 catei usturoi
1/2 legatura verdeata
Sare
Piper
Ulei de masline
Masline negre
O ingurita miere
Mod de preparare:
- Se pune faina intr-un vas, iar in mijlocul ei, drojdia dizolvata in laptele caldut. Se lasa sa stea aproximativ 10 minute.
- Se pun ouale, uleiul si sarea si se amesteca usor, dupa care se lasa sa dospeasca.
- Se prepara umplutura: se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se scot pe o farfurie.
- In uleiul ramas, se caleste ceapa verde taiata marunt si usturoiul, dupa care se adauga ciupercile taiate lame si se calesc cam 10 minute. In alta tigaie, se calesc rosiile cherry, alaturi de crengutele de cimbru si catelul de usturoi ramas.
- Separat, se fierbe mazarea in apa cu sare.
- Se calesc si morcovii si maslinele, dupa care se adauga o lingurita de miere.
- Intr-o tava tapetata cu foaie de copt se pune jumatate din aluat. Peste el, se pun pieptul de pui, ciupercile si jumatate din cantitatea de mazare. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, iar deasupra se pune sosul de rosii, restul de mazare si morcovii caramelizati.
- Se da tava la cuptor aproximativ 25 de minute. Cand este gata, se garniseste cu frunzulite de creson si cimbru.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews