Placinta taraneasca cu mere
80 minute
6 portii
Mediu
Placinta cu mere e un preparat traditional, iar reteta asta e chiar mai simpla decat cele obisnuite.
Reteta a fost trimisa de Ninica Radescu, din Gorj.
Ingrediente pentru aluat
300 g faina
200 ml apa calduta
o lingura otet
un praf de sare
50 g unt
Ingrediente pentru umplutura
un kg mere
200 g zahar
o lingurita unt
o lingurita scortisoara
o lingura pesmet sau gris
Ingrediente pentru ornat
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
- Se amesteca faina cu otetul, sarea si apa calduta pana se obtine un aluat consistent. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o folie la rece o jumatate de ora.
- Intre timp, se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu o lingurita de unt, zahar si scortisoara.
- Se imparte aluatul pentru placinta in doua parti care se intind intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeste cu unt topit fiecare foaie, apoi se presara cu putin pesmet si se intind uniform merele. Se ruleaza fiecare placinta si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand s-au rumenit frumos, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
S-ar putea sa-ti placa si:
Placinta impletita cu scortisoara
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews