Aperitiv delicios care se prepară în zona Ardealului, mai ales iarna.

Ingrediente

500 g faina 50 g drojdie 1 lingurita zahar 200 ml lapte 1 pachet unt 1 lingura sare 2 oua 200 g smantana 1 praf boia 150 g cascaval seminte susan
Mod de preparare:

 

  1. Se amesteca untul cu faina si sarea, iar din drojdie, lapte si zahar se face 1 maia care se incorporeaza in faina. Peste ele se adauga smantana si doua galbenusuri. Se framanta bine si se lasa sa creasca.
  1. Dupa ce a crescut, se intinde 1 foaie mare. Peste foaie se pune 50 g unt topit si amestecat cu 2 linguri de faina. Se impatureste foaia in patru si se mai lasa 15 minute.
  1. Dupa cele 15 minute se mai intinde foaia, dupa care se impatureste inca de doua, trei ori, fara a 1 mai unge.
  1. Se intinde iar 1 foaie de grosimea unui deget si cu 1 pahar se decupeaza aluatul.
  1. Se tapeteaza 1 tava cu hartie de copt si se pun formele de aluat decupate. Se ung cu albusurile batute si amestecate cu boia.
  1. Deasupra, se presara cascaval ras si seminte de susan, dupa care se dau la cuptor aproximativ 25 de minute.