Ingrediente
500 g faina 50 g drojdie 1 lingurita zahar 200 ml lapte 1 pachet unt 1 lingura sare 2 oua 200 g smantana 1 praf boia 150 g cascaval seminte susan
Mod de preparare:
- Se amesteca untul cu faina si sarea, iar din drojdie, lapte si zahar se face 1 maia care se incorporeaza in faina. Peste ele se adauga smantana si doua galbenusuri. Se framanta bine si se lasa sa creasca.
- Dupa ce a crescut, se intinde 1 foaie mare. Peste foaie se pune 50 g unt topit si amestecat cu 2 linguri de faina. Se impatureste foaia in patru si se mai lasa 15 minute.
- Dupa cele 15 minute se mai intinde foaia, dupa care se impatureste inca de doua, trei ori, fara a 1 mai unge.
- Se intinde iar 1 foaie de grosimea unui deget si cu 1 pahar se decupeaza aluatul.
- Se tapeteaza 1 tava cu hartie de copt si se pun formele de aluat decupate. Se ung cu albusurile batute si amestecate cu boia.
- Deasupra, se presara cascaval ras si seminte de susan, dupa care se dau la cuptor aproximativ 25 de minute.