Pogo-Yogo cu zmeura se fac usor si sunt ideale daca preferi un desert cremos, nu foarte dulce. Reteta a fost trimisa de Adriana Deca, din Drobeta-Turnu Severin.
Ingrediente pentru blat
8 oua 8 linguri apa 16 linguri zahar 16 linguri faina un pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema
500 ml lapte un plic budinca de vanilie 1/2 pachet unt esenta vanilie
Ingrediente pentru decor
fructe proaspete de zmeura dulceata de capsune
Mod de preparare:
- Se bat albusurile cu cele 8 linguri de apa, pana se obtine o spuma tare, apoi se adauga treptat cele 16 linguri de zahar. Se bat in continuare pana rezulta o spuma sticloasa si tare.
- Se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor. Blatul se coace intr-o tava imbracata in folie de aluminiu, aproximativ 30 de minute.
- Pentru crema, se dizolva budinca de vanilie in lapte conform instructiunilor de pe plic, iar cand se raceste, se adauga untul si o lingura esenta de vanilie.
- Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit, se taie rondele, cu ajutorul unui inel de inox (sau un pahar), apoi se scobesc in interior si se toarna crema racita putin.
- Se asaza deasupra fructele de zmeura, pe toata suprafata sau doar partial, si se poate pune si dulceata de capsune, iar apoi se dau prajiturile la rece.