Daca iti plac fructele iti propunem un desert delicios ce se prepara foarta usor. Prajiturile cu mere raman fragede chiar si la o saptamana dupa coacere si pot fi servite, atat la micul dejun cat si pe timpul zilei, alaturi de o cafea delicioasa sau un pahar cu lapte.

Ingrediente:

un pachet aluat foitaj 500 g mere 100 g zahar 30 g scortisoara ulei, pentru tava zahar pudra, pentru servit
Mod de preparare:

Aluatul se intinde putin pe masa presarata cu faina si se taie patrate. Merele, spalate, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Se presara cu zahar si scortisoara si se amesteca, astfel incat sa fie acoperite. Pe fiecare patrat se pune o lingura de cuburi de mere.

Se impacheteaza aducand cele patru colturi in mijlocul patratului, rasucindu-le. Se transfera in tava unsa cu ulei si se coc 20 de minute. Dupa racire, se presara cu zahar pudra.

Merele romanesti sunt cele mai bune pentru placinte, strudele sau rulade.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.