Daca esti o gospodina priceputa, trebuie sa incerci si reteta de prajitura acoperis, garantata de cititoarea noastra. Nu e cea mai usoara prajitura, dar ea ne asigura ca merita tot efortul.
Ingrediente pentru foi
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru ornat
Se face un aluat din toate ingredientele, mai putin cacao, iar cand este aproape gata, se rupe o bucata de aluat, din care se formeaza 12 bile de marimea unei nuci si se amesteca ușor cu 2 linguri de cacao. Se transforma bilele in 12 batoane de lungimea tavii si se coc in cuptor.
Restul aluatului se imparte in doua parti, din care se intind doua foi si se coc si ele. Inainte de a baga la cuptor, se taie fiecare foaie in trei parti egale.
Intre timp, se prepara crema: se amesteca laptele cu zahar si cu faina si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, iar inainte de a lua de pe aragaz, se pune margarina taiata cubulete si zaharul vanilat. Se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot.
Dupa ce se raceste crema, se monteaza prajitura: pentru ca cele doua foi au fost impartite in trei parti, se va pune crema pe partea de mijloc a fiecarei foi. Peste crema se asaza 3 batoane cu cacao, crema, apoi 2 batoane, iar crema si la sfarsit un baton. Se lipesc apoi, partile laterale ale foii, astfel incat sa semene cu un acoperis.
Prajitura Acoperis se decoreaza cu putina crema si se presara nuca de cocos.
Reteta trimisa de Madalina Butoi, Dolj