Sigur ai auzit de, sau chiar ai mancat pana acum, prajitura Alba ca Zapada. Ei bine, iata cum o poti prepara pentru a obtine un desert delicios, cu crema de lamaie.

 

 

Ingrediente pentru foi

1 ou o lingurita amoniac stins 6 linguri ulei 5 linguri lapte 6 linguri zahar faina, cat cuprinde

Ingrediente pentru crema

1 pachet unt zeama si coaja unei lamai 10 linguri zahar 6 linguri faina 700 ml lapte

Ingrediente pentru decor

zahar pudra sau fulgi de cocos
Mod de preparare:

1. Pune laptele la fiert, adaugand faina, zaharul si amestecand constant. Cand crema s-a ingrosat, da-o de pe foc, adauga untul, urmat de zeama si coaja de lamaie, apoi continua sa amesteci pentru 3-5 minute.
2. Amesteca ingredientele pentru foi, pana cand obti un aluat omogen.
3. Intinde aluatul pe fundul tavii, formand 2 sau 3 foi, in functie de marimea tavii alese.
4. Dupa ce ai intins prima foaie, coace-o pentru cateva minute, pana se rumeneste.
5. Scoate foaia pe o tava mai mare pregatita in prealabil, desprinzand-o de fundul tavii cu o spatula subtire.
6. Pune toata crema sau jumatate din cantitate, in functie de numarul de foi, apoi coace urmatoarele foi si procedeaza la fel.
7. La final, pudreaza prajitura cu zahar si/sau fulgi de cocos si da-o la rece.

Sfaturi utile

✽ Nu consuma prajitura Alba ca Zapada decat dupa 24 de ore, deoarece in prima faza este extrem de casanta si lipsita de gust.
✽ Amoniacul extrage umezeala din crema, iar prajitura va deveni foarte gustoasa in timpul de asteptare.