Daca iti place vestitul desert cu fructe, sigur vei aprecia prajitura Banana Split, intr-o varianta fara coacere, ce e gata in cel mult 35 de minute!
Straturile de fructe se completeaza foarte bine cu crema de branza cu gust bogat si rezulta o prajitura usoara, racoritoare si aerata.
Ingrediente pentru blat
150 g biscuiti simpli/digestivi 115 g unt topit
Ingrediente pentru stratul de crema
350 g crema de branza 50 g zahar 240 ml smantana pentru frisca 3-4 banane o conserva de ananas (400 g)
Ingrediente pentru servit
cateva felii banana sos caramel 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
- Combina biscuitii maruntiti cat mai bine cu untul topit si preseaza compozitia intr-o tava de tort sau termorezistenta, unsa cu unt. Da tava la frigider.
- Bate crema de branza cu zaharul si incorporeaza smantana pentru frisca. Mixeaza pana obtii un amestec omogen si cremos.
- Zdrobeste cat mai bine ananasul (un mixer vertical e ideal). Asaza un strat de crema peste blatul de biscuiti, unul de banane taiate felii, unul de ananas zdrobit.
- Deasupra ananasului pune un alt strat de crema si repeta procedura pana ce termini toate ingredientele.
- Da prajitura la rece pentru minim 2 ore, iar la servire orneaz-o cu sos caramel si felii de banane. Pentru ca feliile de banane pentru decor sa nu oxideze, da-le prin sucul a 1/2 de lamaie inainte.