Ciocolata e aroma ta favorita? Atunci prajitura asta sigur iti va fi pe plac, caci nu se numeste degeaba „Belsug de ciocolata”! Are 3 straturi si toate abunda de crema si glazura delicioasa de ciocolata.
Ingrediente pentru blat
250 g faina 200 g zahar 80 g cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 240 ml cafea facuta, racita 1 lingurita zeama de lamaie 240 ml lapte 120 ml ulei esenta vanilie
Ingrediente pentru crema de ciocolata
100 g zahar 3 linguri cacao 3 linguri amidon un praf sare 550 ml lapte 1 lingura unt
Ingrediente pentru glazura
80 ml lapte 70 g unt 220 g zahar 200 g ciocolata neagra (2 tablete)
Mod de preparare:
Prepararea blatului
- Amesteca laptele cu zeama de lamaie si lasa-l 5-10 minute. In rastimp, combina faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul.
- Adauga ouale, cafeaua, laptele lasat deoparte, uleiul si esenta de vanilie. Mixeaza toate ingredientele pentru 3-4 minute.
- Toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt/ulei si da blatul la cuptor pentru 30-40 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.
Prepararea cremei de ciocolata
- Intr-o cratita, combina zaharul, cacaua, amidonul si sarea. Adauga laptele si amesteca pana la omogenizare.
- Pune cratita la foc mediu si amesteca continuu pana cand compozitia sta sa fiarba si se ingroasa. Da crema de pe foc si adauga untul.
- Lasa crema de-o parte pentru 5 minute sa se raceasca.
- In rastimp, da gauri in blat din loc in loc, cat mai apropiate, folosind coada unei linguri. Toarna crema peste blat si las-o sa patrunda in blat pentru 3-4 ore la frigider.
Prepararea glazurii de ciocolata
- Intr-o cratita combina laptele, untul si zaharul la foc mediu. Lasa compozitia sa fiarba pentru un minut, apoi da-o de pe foc si adauga chocolata cat mai maruntita.
- Amesteca pana obtii o glazura omogena si toarn-o peste prajitura. Da desertul la rece inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Prajitura cu ciocolata la cana