Oricine iubeste delicioasele batoane cu ciocolata si umplutura de cocos va aprecia aceasta reteta de prajitura Bounty. O faci in casa, din ingrediente simple, si inclusiv reteta pentru laptele condensat o gasesti mai jos, in eventualitatea in care nu il gasesti de cumparat sau pur si simplu iti place mai mult cel de casa.
Ingrediente pentru blat
7 linguri unt 100 g faina un praf bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 200 g ciocolata neagra 150 g zahar 3 oua
Ingrediente pentru stratul de cocos
300 g fulgi de cocos 300 g lapte condensat 1-2 linguri lapte
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata neagra 2 linguri unt
Mod de preparare:
- Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Topeste ciocolata tocata marunt la microunde sau bain marie, cu untul. Incorporeaza alternativ ciocolata topita si faina amestecata cu celelalte ingrediente uscate (bicarbonat, praf de copt).
- Tapeteaza o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, apoi toarna compozitia. da-o la cuptor pentru 25-30 de minute la 170 grade, sau pana cand trece testul scobitorii.
- Combina laptele condensat (click pentru reteta) cu fulgii de cocos. Daca ti se pare prea groasa compozitia, adauga treptat 1-2 linguri de lapte, pana obtii o crema groasa, dar care se poate intinde. Intinde crema deasupra blatului de cacao si da prajitura la congelator pentru 15 minute sau la frigider pentru 30 minute.
- Taie ciocolata marunt si topeste-o la microunde sau bain marie cu cele 2 linguri de unt. Toarna glazura obtinuta deasupra prajiturii Bounty si da-o la rece pentru minim o ora, sau pana la servire.