Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar ai vrea sa mananci ceva dulce, incearca o prajitura foarte usor de preparat. Amesteci ingredientele, razi marul si prajitura e gata de copt „cat bati din palme”.

Ingrediente pentru blaturi

1 cana zahar 1 cana gris 1 cana faina 1 cana biscuiti macinati

Ingrediente pentru umplutura

1 pachet unt/margarina 2 kg mere 3 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Amesteca ingredientele uscate (faina, gris, zahar, biscuiti) si da compozitia in 2 parti egale.
  2. Curata si rade merele, apoi amesteca-le cu scortisoara si cu zaharul.
  3. Unge tava cu 50 g din pachetul de unt (cam 2 linguri), apoi aseaza uniform o jumatate din cantitatea de amestec uscat.
  4. Deasupra amestecului de gris pune 1/2 din cantitatea de unt ramasa, taiata cubulete cat mai mici, urmata de toata compozitia de mar cu scortisoara.
  5. Deasupra marului ras pune cealalta jumatate de amestec uscat, urmat de untul ramas, taiat cubulete.
  6. Da tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste (50-60 min).