Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar ai vrea sa mananci ceva dulce, incearca o prajitura foarte usor de preparat. Amesteci ingredientele, razi marul si prajitura e gata de copt „cat bati din palme”.
Ingrediente pentru blaturi
1 cana zahar 1 cana gris 1 cana faina 1 cana biscuiti macinati
Ingrediente pentru umplutura
1 pachet unt/margarina 2 kg mere 3 linguri zahar
Mod de preparare:
- Amesteca ingredientele uscate (faina, gris, zahar, biscuiti) si da compozitia in 2 parti egale.
- Curata si rade merele, apoi amesteca-le cu scortisoara si cu zaharul.
- Unge tava cu 50 g din pachetul de unt (cam 2 linguri), apoi aseaza uniform o jumatate din cantitatea de amestec uscat.
- Deasupra amestecului de gris pune 1/2 din cantitatea de unt ramasa, taiata cubulete cat mai mici, urmata de toata compozitia de mar cu scortisoara.
- Deasupra marului ras pune cealalta jumatate de amestec uscat, urmat de untul ramas, taiat cubulete.
- Da tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste (50-60 min).