Va prezentam o reteta cu aer si gust festiv, trimisa de o cititoare fidela, Oana Placinta, si care este minunata de savurat de Sarbatori.
Ingrediente pentru prajitura
Ingrediente pentru glazura
1.Se bat albusurile spuma in care se adauga 100 g zahar. Se bat in continuare pâna se topeste zaharul. Se adauga macul si nuca de cocos. Se presara 2 linguri de faina si se amesteca pâna se omogenizeaza compozitia.
2.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hârtie de copt, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic.
3.Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Se ingroasa amestecul pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza margarina frecata spuma.
4.Se asaza blatul, se intinde jumatate din crema, dupa care se aranjeaza unul lânga altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele se intinde restul de crema.
5.Deasupra se toarna glazura pregatita astfel: se fierbe intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pâna da in clocot si se ingroasa.
6.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste prajitura, iar deasupra se presara nuca de cocos.