Ciocolată albă. Ciocolată neagră. Caramel mătăsos. Alune crocante. Toate acestea într-o singură prăjitură!
Ingrediente pentru blat
8 albusuri 1 praf sare 8 linguri zahar 250 g nuca macinata 4 linguri faina 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru glazura alba
250 g ciocolata alba 2 linguri ulei
Ingrediente pentru crema caramel
250 g unt 8 galbenusuri 250 g alune nesarate 12 linguri zahar
Ingrediente pentru glazura neagra
2 linguri ulei 250 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
- Mai intai se prepara blatul: se mixeaza albusurile cu sare, dupa care se adauga zaharul si faina amestecata cu praful de copt si nuca.
- Se tapeteaza 1 tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Intre timp, se prepara crema caramel: intr-o cratita, se caramelizeaza 9 linguri de zahar. Peste ele se pune untul, dupa care se pun si galbenusurile mixate cu 3 linguri de zahar. Se presara si alunele si se amesteca pana cand se ingroasa.
- Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se prepara si glazura alba: se topeste ciocolata pe baie de abur si se amesteca cu ulei.
-
Se pune glazura peste blatul racit si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
- Peste glazura alba se toarna crema caramel, dupa care se pune iar la frigider.
-
In acest timp, se prepara glazura neagra: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu ulei.
-
Se toarna glazura peste crema caramel si se da la frigider pana cand se intareste.