Prajitura cu banane si caramel (Banoffee)
210 minute
6 portii
Usor
Prajitura cu banane si caramel e o bunatate din bucataria britanica, pe care o faci in cateva minute daca gasesti dulce de leche de cumparat. Daca nu, citeste mai jos cum poti obtine dulce de leche dintr-un singur ingredient si cum asamblezi deliciul plin de caramel.
Ingrediente
o conserva de 400 g lapte condensat
2 banane mari
zeama unei lamai
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar
Ingrediente pentru blat
180 g biscuiti simpli
100 g unt
Ingrediente pentru decor
ciocolata
Mod de preparare:
Prepararea caramelului
- Fierbe conserva de lapte condensat la foc mic pentru 150 minute, asigurandu-te ca pe parcursul intregii perioade de fierbere, conserva ramane scufundata in apa.
- Adauga periodic apa suplimentar, ideal tot fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere.
Sfat util:
✽Pentru mai multa siguranta si pentru a elimina riscul de a exploda conserva de lapte condensat, da o gaura mica in partea de sus a cutiei, pentru a se putea elibera presiunea. In acest caz asigura-te ca apa nu depaseste nivelul cutiei, pentru a nu intra apa.
Prepararea blatului
- Zdrobeste biscuitii intr-o punga, folosind un facalet, sau in robotul de bucatarie.
- Amesteca biscuitii cu untul si preseaza compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu pereti detasabili, ca pentru cheesecake. Da tava la frigider pana ce toate ingredientele sunt gata de asamblat.
Asamblarea prajiturii
- Dupa ce crema de caramel s-a racit complet, bate smantana pentru frisca cu o lingura de zahar (doua, daca iti place mai dulce).
- Toarna caramelul din conserva peste blatul de biscuiti si uniformizeaza-l.
- Taie bananele felii si asaza-le peste caramel, iar peste banane pune frisca si niveleaza. Pudreaza prajitura cu cacao si da-o la rece inainte de servire.
Incearca si:
Chec cu banane si nuca de cocos
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews