O reteta usoara cu fructul cel mai popular al verii, banana, si cu ciocolata, un desert perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru stratul alb
Ingrediente pentru servit
1.Se prepara un pliculet de gelatina, respectand indicatiile de pe pachet, si se topeste ciocolata. Dupa ce s-au racorit putin ambele ingrediente, se toarna gelatina peste ciocolata si se amesteca. Se adauga galbenusurile si se mixeaza, poi se adauga spuma din doua albusuri si se amesteca delicat.
2.Intr-o tava de copt cu margini detasabile si tapetata cu folie alimentara se toarna spuma de ciocolata si se scutura putin tava pentru ca stratul de spuma sa se aseze uniform. Se da la rece pana se pregateste stratul alb.
3.Rondelele de banane se pun pe foc 10 minute maximum în unt topit, întorcandu-le pentru a se rumeni pe ambele parti. Se bat spuma cele patru albusuri ramase, se adauga al doilea pliculet de gelatina preparata si apoi se pun bananele
4.Se întinde stratul alb peste cel de ciocolata, se niveleaza si se acopera cu marginile foliei. Se da la rece pentru 2 ore. Se desface marginea formei de copt, se înlatura folia, se taie prajitura si se aduce la masa cu sos de ciocolata alaturi sau bucati de ciocolata, dupa gust.