Iti place bezeaua, dar iubesti si ciocolata? Prajitura asta, desi e putin mai complexa fata de dulciurile cu care te-am obisnuit, sigur iti va satisface pofta pentru ambele deserturi, iar bonusul e crema dintre cele 2 delicii!

Ingrediente pentru bezea

6 albusuri 300 g zahar un praf sare

Ingrediente pentru crema

227 g ciocolata amara 225 g unt 300 g zahar 6 linguri frisca lichida o lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata 200 ml frisca
Mod de preparare:

 

  1. Pentru bezea, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Odata ce se formeaza spuma, se pune zaharul dintr-o data si se mixeaza la viteza mare timp de 5 minute.
  2. Se pregateste o tava de copt care se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna bezeaua. In cazul de fata, trebuie sa iasa trei dreptunghiuri. Se lasa la cuptor pentru 60 de minute si apoi inca 30 de minute se lasa in cuptor cu focul stins.
  3. Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se lasa sa se racoreasca.
  4. Intre timp, untul si zaharul se amesteca, se adauga frisca in timp ce mixerul merge, apoi vanilia si, in final, ciocolata topita.
  5. Cele trei blaturi de bezea se pun cu crema intre ele pe un gratar si se toarna amestecul facut din frisca fiarta si ciocolata. Se decoreaza, dupa gust.

Prajitura Opera

Lasagna cu ciocolata alba

Spuma de lapte cu ciocolata