Prăjitură cu brânză și caise
60 minute
8 portii
Usor
Prăjitură cu brânză și caise. Eu vă spun este atât de pufoasă și de gustoasă, încât fiecare îmbucătură vi se topește în gură.
Pentru aluat
300 g făină
150 g unt
3 linguri zahăr
80 ml lapte sau apă călduță
un praf sare
Pentur umplutură
1 kg brânză de vaci
3 linguri griș
6 ouă
200 g zahăr pudră
10 caise
Mod de preparare:
- Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.
- Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza.
- Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews