O prajitura cremoasa, cu branza si cirese, cunoscuta si sub denumirea deja vestita de cheesecake. Se face usor, fara sa aprinzi cuptorul, si e cel mai delicios desert al primaverii tarzii.
Ingrediente pentru blat
125 g biscuiti 75 g unt 300 g crema de branza 1/2 lingurita suc de lamaie 60 g zahar 250 ml frisca lichida
Ingrediente pentru ornat
300 g cirese 50 g zahar sucul unei jumatati de lamaie 200 ml apa 100 g ciocolata
Mod de preparare:
- Biscuitii se pun in mixer cu untul moale si se transforma intr-o pasta care se intinde fie pe fundul unei forme mari cu pereti detasabili, fie in cercuri mici asezate direct pe farfurie.
- Crema de branza se mixeaza cu zaharul si sucul de lamaie si apoi i se adauga frisca rece batuta spuma.
- Se toarna peste stratul de biscuiti si se da la frigider pentru o noapte.
- La servire, se pregateste sosul pentru care fructele, fara samburi, se fierb 10 minute cu restul ingredientelor. Se aduce la masa cu ciocolata rasa deasupra.