300 g iaurt grecesc 500g de mere 250 g făină 2 ouă 6 linguri de zahăr 125 g unt 1 lingură de praf de copt 150 g de fulgi de migdale
Pentru cremă
250 g cremă de brânză 2 ouă 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
- Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
- Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iarutul și se omogenizează.
- Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale.
- Se toarnă jumătată de aluat în tava de copt, se asază merele tăiate feliute sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.