Prajitura cu capsuni si crema mascarpone
Vrei sa prepari un desert de vara? Incearca o cremoasa si fructata prajitura cu capsuni si mascarpone, un deliciu pufos si tare, tare aromat!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema cu capsuni
Ingrediente pentru ornat
Pregatirea blatului pentru prajitura cu capsuni si crema mascarpone
1. Topeste untul si amesteca-l cu sarea, laptele si 2 linguri de zahar, apoi incorporeaza faina. Separa ouale si adu galbenusurile peste crema de unt obtinuta.
2. Separat, bate albusurile cu restul de zahar, un praf de sare si zeama de lamaie, pana ce se tin bine de tel.
3. Incorporeaza prima compozitie in cea de-a doua pana la omogenizare, cu ajutorul unui tel sau cu o spatula, cu grija sa nu elimini aerul din albusuri.
4. Toarna aluatul obtinut intr-o tava de prajitura tapetata cu foaie de copt si da tava la cuptor in baie de apa, intr-o alta tava mai mare, la 140 de grade, pentru o ora, sau pana ce blatul se rumeneste si e solidificat complet. Lasa-l sa se raceasca in cuptorul stins.
5. Cand se raceste blatul, scoate-l din tava si taie-l 2 in blaturi egale, injumatatindu-l pe inaltime.
Prepararea cremei+asamblarea prajiturii cu capsuni si branza mascarpone
1. Bate branza mascarpone cu smantana pentru frisca, vanilia si zaharul. Adauga apoi cateva capsuni taiate cubulete mici.
2. Asambleaza prajitura in tava in care initial ai copt blatul:
3. Hidrateaza gelatina cu 2-3 linguri apa si da-o deoparte 10 minute.
4. Intinde jumatate de crema intre cele doua straturi de blat, iar cealalta jumatate din cantitatea de crema, peste prajitura cu capsuni.
5. Deasupra celui de-al doilea strat de crema, asaza dezordonat capsunile tocate felii/cubulete.
6. Da gelatina hidratata la cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde, pana se dizolva. Amestec-o apoi cu siropul obtinut din restul de apa, incalzita cu zaharul pana ce acesta din urma s-a topit.
7. Toarna gelatina peste fructele asezate deasupra prajiturii cu capsuni si crema mascarpone, apoi da desertul la frigider pentru minim 2 ore, sau pana cand prajitura s-a solidificat complet.