O prajitura cu mango gustoasa si sanatoasa, care nu numai ca dureaza putin sa o prepari, dar nici nu e necesar sa aprinzi cuptorul.
Ingrediente pentru sirop
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru blat
Intr-un castron mic, amestecati laptele de cocos cu 60 ml de apa, o lingurita de zahar si cu romul, apoi dati deoparte amestecul.
Separati pulpa de mango si introduceti-o in blender. Tot in blender, adaugati 50 de grame de zahar, praful de cardamom si cateva lingurite din smantana pentru gatit si amestecati toate ingredientele.
Folosind un mixer, amestecati zaharul ramas impreuna cu mascarpone intr-un bol mare.
Puneti smantana de gatit ramasa intr-un al treilea bol, cu praful de sare, si bateti pana se intareste.
Aduceti impreuna atat amestecul de smantana, cat si cel din blender, in recipientul ce contine mascarpone si continuati sa bateti compozitia pentru 30-60 de secunde, pana devine omogena.
Intr-o tava patrata, de 22/22 cm, asezati jumatate din numarul piscoturilor, apoi ungeti-le generos, folosind o pensula de bucatarie, cu jumatate din amestecul de lapte de cocos.
Asteptati cateva minute, pentru ca piscoturile sa absoarba lichidul. Apoi adaugati peste jumatate din amestecul de mascarpone si repartizati bine, incat sa aiba un aspect uniform. Asezati piscoturile ramase peste crema, apoi insiropati-le cu restul de amestec de lapte de cocos. Asteptati iar cateva minute, pentru ca piscoturile sa absoarba lichidul, si apoi acoperiti-le cu restul de crema de mascarpone si mango.
Acoperiti tava cu folie de plastic si lasati-o la frigider timp de 4 ore. Puteti sa o serviti chiar si dupa o ora, insa crema este cu atat mai buna cu cat se raceste mai tare. Scoateti prajitura din frigider cu cateva minute inainte de servire, si presarati putin cardamom pe deasupra, pentru decor.
Sursa foto: Prajitura cu mango Shutterstock