Prajitura cu dovleac si foi de bulion
Perfecta pentru zilele in care tii post, dar si intr-o zi oarecare, cand ai pofta de gustul si aroma delicioasa a dovleacului.
Reteta de prajitura cu dovleac si foi de bulion a fost trimisa de Alexandra Ene, din Caracal.
Ingrediente pentru foi
3 linguri pasta de rosii
6 linguri apa
9 linguri ulei
9 linguri zahar
un plic amoniac
o lingura zeama de lamaie
faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru umplutura
un kg dovleac de placinta
zahar
vanilie
scortisoara
Ingrediente pentru ornat
zahar pudra
Mod de preparare:
- Pentru foi, se amesteca pasta de rosii cu apa, pana se fluidizeaza lichidul, apoi se adauga uleiul, zaharul si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se adauga apoi faina pana cand se obtine un aluat suficient de moale si elastic pentru a fi intins in foi subtiri. Din acest aluat se intind 2 sau 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
- Pentru umplutura, dovleacul bine curatat se da pe razatoare si se caleste bine adaugand zahar, vanilie si scortisoara, dupa gust. Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde umplutura de dovleac intre foi si se pudreaza prajitura.
Incearca si alte retete cu dovleac
Vezi si alte retete de prajituri
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews