Prajitura cu foi si crema de vanilie, visine si nuci
120 minute
8 portii
Mediu
Desi toata lumea se fereste sa o prepare, o prajitura cu foi si umplutura de vanilie, cu visine si nuci este cel mai bun desert de casa pe care il poti prepara. Odata ce incerci reteta asta, ti se va parea o joaca de copii.
Ingrediente pentru aluat
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1/2 cana zahar
1/2 pliculet amoniac
1 lingura otet
2 oua
faina, cat cuprinde
un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
crema de vanilie
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
100 g visine
100 g nuca tocata marunt
2 linguri zahar
Mod de preparare:
- Bate ouale cu laptele, uleiul, zaharul si praful de sare, apoi adauga amoniacul stins in lingura de otet. Adauga faina treptat, incorporand-o la inceput cu lingura, apoi cu mainile, cand aluatul se ingroasa.
- Continua sa completezi cu faina, pe masura ce framanti, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, insa nu adauga nici faina in exces. Da-i o forma aluatului si da-l la frigider pentru 30 de minute.
- Taie coca in 3 parti egale intre ele, apoi intinde fiecare parte pe cate o foaie de copt, in forma dreptunghiulara. Incearca sa le faci cat mai egale intre ele, incat sa se suprapuna bine la asamblare.
- Coace fiecare foaie cate 12-15 minute la 160 grade (foc mic), pe fundul unei tavi, sau pana cand foile se rumenesc usor. Prepara crema de vanilie, iar separat bate frisca cu cele 2 linguri de zahar pudra. Incorporeaza frisca in crema de vanilie si separa 5-6 linguri intr-un alt castron.
- Pune visinele cu zaharul si nuca tocata intr-o cratita, la foc mic. Amesteca constant pentru cca 10 minute, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Lasa fructele si nucile sa se raceasca, apoi incorporeaza-le in cantitatea mai mare de crema.
- Asambleaza prajitura, asezand prima foaie, 1/2 din cantitatea de crema cu visine, cea de-a doua foaie, restul de crema cu visine, iar in final ultima foaie, pe care intinzi crema de vanilie separata inainte de a adauga fructele.
- Orneaza prajitura pe deasupra cu ciocolata topita sau cu un sos caramel. Lasa prajitura la rece pentru minim 12 ore inainte de a o servi.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews