Un deliciu de prajitura cu gris insiropata, de origine orientala, pe care garantat o vei adora! Uite cat de usor o pregatesti si afla apoi cat de repede dispare de pe platoul de servire!
Ingrediente
Ingrediente pentru sirop
1. Combina zaharul cu zeama de lamaie si cu zeama de lamaie, apoi da-le la fiert pana la dizolvarea completa a zaharului.
2. Separat, combina ingredientele uscate: grisul, zaharul, praful de copt si fulgii de cocos.
3. Incorporeaza apoi si restul de ingrediente (ouale, iaurtul, esenta de vanilie) si toarna compozitia obtinuta intr-o tava de cuptor unsa din belsug cu unt.
4. Intinde compozitia si da-o la frigider pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, traseaza cu un cutit patratele de prajitura cu gris Basbousa si asaza in centrul fiecarui patrat cate o migdala.
5. Da prajitura la cuptor la 190 grade pentru 40 de minute, sau pana cand se rumeneste uniform.
6. Cand scoti prajitura cu gris de la cuptor, insiropeaz-o imediat, apoi mai da-o la cuptor pentru alte 15 minute.