Aceasta reteta se face foarte usor, nefiind necesar sa ai experienta in bucatarie pentru a obtine o prajitura cu lamaie pufoasa si racoroasa in acelasi timp.
Ingrediente pentru aluat
200 g unt 100 g zahar 280 g faina
Ingrediente pentru crema de lamaie
300 g zahar 30 g faina 4 oua coaja razuita de la 2 lamai zeama celor doua lamai
Ingrediente pentru decor
zahar pudra
Mod de preparare:
1. Folosind un mixer sau un blender, amesteca untul, zaharul si faina. Aseaza aluatul uniform intr-o tigaie unsa sau tapetata cu hartie de copt.
2. Coace pentru 20-25 minute la 180°, pana cand incepe sa se coloreze usor pe margini.
3. Amesteca zaharul, faina, ouale, coaja si zeama de la lamai pana cand se dizolva zaharul. Lasa amestecul sa stea 10 minute.
4. Asaza crema de lamaie pe blatul copt si da tava la cuptor pentru inca 20-25 de minute, sau pana cand partea superioara are o culoare auriu-maronie.
5. Lasa prajitura sa se raceasca, apoi orneaz-o cu zahar pudra.