Prajitura cu mac, dovleac si visine
120 minute
8 portii
Mediu
O prajitura traditionala, sanatoasa si puternic aromata, un desert gustos cu care ii poti surprinde placut pe cei dragi.
Reteta a fost trimisa de Pestesan Paula, din Arad.
Ingrediente
400 g dovleac ras
350 g faina
150 g mac macinat
200 ml ulei de floarea-soarelui
300 g zahar pudra
3 oua
un pliculet praf de copt
zeama de la o lamaie
300 g visine din compot
praf de scortisoara
Mod de preparare:
- Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se separa ouale, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spumoase, adaugand treptat si uleiul. Dupa, se adauga dovleacul ras, care daca e prea apos se stoarce doar foarte putin, si macul macinat.
- Faina se amesteca bine cu praful de copt si scortisoara si se incorporeaza in compozitia obtinuta. Se amesteca bine si, la final, se adauga spuma bine batuta.
- Visinele se pun la scurs si se amesteca bine in aluat. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt in care se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 de minute. Checul se scoate din cuptor dupa de trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava, dupa care se serveste taiat felii si pudrat cu zahar pudra.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews