Prajitura asta are un ingredient mai neobisnuit, care insa ii da o aroma si culoare deosebita. Iese pufoasa, insiropata si aromata, toate in maxim 80 de minute.
Ingrediente
100 g malai 220 g faina de migdale 1 lingurita praf de copt 220 g zahar 220 g unt 3 oua coaja a 3 portocale esenta vanilie
Ingrediente pentru sirop
sucul a doua portocale 2 linguri miere 2 linguri apa
Ingrediente pentru decor
o portocala
Mod de preparare:
- Combina malaiul cu migdalele macinate si cu praful de copt. Bate untul moale cu zaharul, pana cand compozitia se deschide la culoare. Adauga ouale unul cate unul, omogenizeaza, apoi adauga compozitia de oua si unt, coaja de portocale, esenta de vanilie si amesteca.
- Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul preincalzit pentru ~40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoate blatul si lasa-l la racit, iar intre timp pregateste siropul, amestecand cele 3 ingrediente la foc mediu, pana dau in clocot.
- Infige o scobitoare din loc in loc in tort, apoi toarna 1/2 din sirop treptat, pentru ca prajitura sa o poata absorbi. Decoreaza cu portocala curatata si taiata felii, apoi toarna restul de sirop deasupra fructului.
Incearca si:
Eclere cu ciocolata si crema de vanilie