Daca ai pregatit deja o marmelada de gutui, atunci trebuie neaparat sa incerci prajitura asta. Sigur o vei repeta cat de curand.
Ingrediente
3 oua 120 g zahar 120 g unt topit 1/2 plic praf de copt 150 g faina 50 g nuci maruntite 150 g marmelada de gutui
Ingrediente pentru servit
nuci dulceata
Mod de preparare:
- Se freaca intai ouale cu zaharul si untul topit pentru a obtine o crema spumoasa.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi nucile.
- Se amesteca si se pune marmelada taiata cuburi mici. Se amesteca usor.
- Se toarna aluatul intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se coace 30 de minute. Se serveste cu nuci si dulceata.
Sfaturi utile
✽ Pentru un plus de savoare, foloseste peltea de gutui in loc de marmelada, e mai fina si mai aromata.
✽ Coace nucile cateva minute in tava, la cuptor, sa fie mai gustoase in aluat. Ai grija sa nu le arzi!
✽ Adauga esenta de rom la blatul prajiturii, ca sa fie mai parfumata.