Prajitura cu mere
60 minute
4 portii
Mediu
Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu poti manca deserturi, iar prajitura cu mere este reteta de post perfecta pentru a iti potoli din apetitul pentru dulciuri.
Ingrediente pentru aluatul de baza
350 g faina
100 g zahar
50 g margarina
o banana
putin lapte de soia
Ingrediente pentru umplutura
700 g mere din compot
1/2 lingurita scortisoara
Ingrediente pentru stratul exterior
100 g faina
40 g zahar
20 g margarina
Mod de preparare:
- Pentru aluatul de baza, se marunteste banana cu furculita si apoi se adauga zaharul, faina si margarina moale. Se adauga putin lapte de soia, cat sa ajute la legarea ingredientelor si transformarea lor intr-un aluat omogen.
- Se aduna aluatul intr-o bila, se inveleste in folie si se lasa la rece pentru 30 de minute.
- Se scoate aluatul, se intinde si se transfera in tava mare a aragazului. Se pun deasupra merele, scurse, si se presara cu scortisoara.
- Pentru stratul de firimituri, se amesteca ingredientele si apoi se presara peste mere. Se da la cuptor pentru 30 de minute maximum, in functie de cuptor.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews