Prajitura cu mere gatita dupa aceasta reteta este foarte prezentabila si sanatoasa, ideala pentru o petrecere sau o dupa-amiaza in familie.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru servit
Pasul 1:
Intr-un vas, se pun faina si untul, zaharul, coaja de lamaie si galbenusul. Se amesteca si apoi se toarna sucul de mere. Se amesteca pentru a obtine un aluat omogen. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in functie de dimensiunea tavii de copt.
Pasul 2:
Se transfera in tava de copt avand grija ca aluatul sa urce pe peretii vasului. Se da la frigider. Se curata merele si se taie in patru si apoi fiecare sfert se feliaza fara a desprinde complet. Trebuie sa arate ca un evantai.
Pasul 3:
Pentru crema de migdale se preseaza de suc jumatate de lamaie, care se bate usor cu oul si galbenusul. Migdalele feliate se maruntesc cu un sucitor. Se amesteca untul moale cu zaharul pentru a obtine o crema spumoasa in care se adauga ouale batute, migdalele usor faramitate si cele doua tipuri de faina. Se intinde crema in forma de copt, peste aluat, egalizand-o.
Pasul 4:
Se asaza merele deasupra cremei cu migdale. Prajitura se da la cuptor pentru o ora. Imediat cum se scoate din cuptor, se unge cu gem incalzit.