Inconfundabile la gust, indiferent in ce preparate sunt folosite, alunele de padure aduc deserturilor o savoare speciala.
Ingrediente pentru glazura
150 g alune de padure nesarate 2 linguri zahar 4 linguri frisca lichida
Ingrediente pentru blat
125 g faina 220 g zahar un plic zahar vanilinat 3 oua 1/2 plic praf de copt 50 ml ulei 3 mere
Mod de preparare:
- Se pregateste intai stratul de baza pentru care alunele usor maruntite se pun in tigaie.
- Se presara zaharul si se lasa sa se topeasca amestecandu-l cu alunele. Se stinge totul cu frisca lichida, amestecand rapid. Se toarna intr-o forma rotunda de copt.
- Pentru blat, se amesteca toate ingredientele si se adauga merele taiate cubulete.
- Se toarna peste alune, se da tava la cuptor si se lasa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava
BUNICA TE SFATUIESTE
- Daca nu ai la indemana alune de padure, le poti inlocui cu nuci tocate grosier si mai poti adauga si alte fructe uscate precum migdale sau stafide.
- Aromele de scortisoara si rom se potrivesc de minune la aceasta prajitura. Adauga cateva picaturi de esenta cand pregatesti blatul. O lingurita de coaja de portocala va desavarsi gustul.
- Cand pregatesti alunele sau nucile, amesteca-le cu o lingura de faina inainte de a le pune in tava de copt. Faina va impiedica fructele uscate sa se arda si sa se lipeasca de fundul tavii.