Am incercat aceasta reteta de prajitura cu morcovi trimisa de Satmarean Timeia si am un singur cuvant sa o descriu: minunata!
Ingrediente
15 linguri morcov ras 15 linguri zahar 15 linguri ulei o lingurita bicarbonat de sodiu 200 g faina un kg mere scortisoara
Mod de preparare:
- Se pun cele 15 linguri de zahar peste morcovul ras, se amesteca si se lasa cel putin o ora la rece pentru a lasa zeama.
- Se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga scortisoara, dupa gust, si eventual zahar. Se pun apoi intr-o cratita pe foc, sa mai scada putin.
- Dupa ce a stat morcovul cu zaharul pana a lasat zeama, se adauga uleiul si, treptat, faina amestecata cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta aluatul si se imparte in doua. Se intind doua foi.
- Prima foaie se pune in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptor 10 minute.
- Se scoate din cuptor, se pun merele si se intinde a doua foaie.
- Se dau iar la cuptor, aproximativ 25 de minute.