Un desert din ingrediente caracteristice anotimpului toamna, perfecta pentru savurat intr-o dupa-amiaza mohorata. Incearca aromata prajitura cu nuci si dovleac.

Ingrediente

200 g faina 50 g zahar 120 g unt 80 ml lapte batut 250 g piure de dovleac 1/4 lingurita praf de copt 50 g nuci macinate 1/4 lingurita sare

Ingrediente pentru copt

o lingura zahar un ou o lingura lapte

Ingrediente pentru glazura

2 linguri lapte 2 linguri miere miez de nuca o lingura zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pentru a obtine un amestec nisipos.
  2. Se face o gaura in mijloc, se pune piureul de dovleac, nucile si laptele batut. Se amesteca, dar nu foarte mult.
  3. Se transfera aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se unge cu amestec de ou si lapte. Se presara zahar si se coace 20 de minute.
  4. Intre timp, pentru glazura se amesteca ingredientele si se unge prajitura cu aceasta cat este calda, nu fierbinte. Se orenaza cu jumatati de miez de nuca.

Sfaturi utile

✽ Pentru a obtine un aluat nisipos si usor de prelucrat, este bine sa adaugi untul taiat cubulete direct de la congelator. Poti folosi si mixerul pentru a framanta mai rapid coca.

✽ Este bine sa lasi piureul de dovleac la scurs cateva ore, inainte de a-l adauga in aluat. Umezeala in exces nu va lasa aluatul sa se coaca uniform.

✽ Adauga o jumatate de lingurita de pudra fina de scortisoara in aluat, inainte de a-l pune la copt. Aroma fina de scortisoara se potriveste de minune cu nucile si cu gustul de dovleac.