Un desert din ingrediente caracteristice anotimpului toamna, perfecta pentru savurat intr-o dupa-amiaza mohorata. Incearca aromata prajitura cu nuci si dovleac.
Ingrediente
200 g faina 50 g zahar 120 g unt 80 ml lapte batut 250 g piure de dovleac 1/4 lingurita praf de copt 50 g nuci macinate 1/4 lingurita sare
Ingrediente pentru copt
o lingura zahar un ou o lingura lapte
Ingrediente pentru glazura
2 linguri lapte 2 linguri miere miez de nuca o lingura zahar pudra
Mod de preparare:
- Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pentru a obtine un amestec nisipos.
- Se face o gaura in mijloc, se pune piureul de dovleac, nucile si laptele batut. Se amesteca, dar nu foarte mult.
- Se transfera aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se unge cu amestec de ou si lapte. Se presara zahar si se coace 20 de minute.
- Intre timp, pentru glazura se amesteca ingredientele si se unge prajitura cu aceasta cat este calda, nu fierbinte. Se orenaza cu jumatati de miez de nuca.
Sfaturi utile
✽ Pentru a obtine un aluat nisipos si usor de prelucrat, este bine sa adaugi untul taiat cubulete direct de la congelator. Poti folosi si mixerul pentru a framanta mai rapid coca.
✽ Este bine sa lasi piureul de dovleac la scurs cateva ore, inainte de a-l adauga in aluat. Umezeala in exces nu va lasa aluatul sa se coaca uniform.
✽ Adauga o jumatate de lingurita de pudra fina de scortisoara in aluat, inainte de a-l pune la copt. Aroma fina de scortisoara se potriveste de minune cu nucile si cu gustul de dovleac.