Usoara si racoritoare, prajitura cu piersici, cocos si inghetata e ideea perfecta pentru o petrecere de weekend.
Ingrediente pentru blat
6 oua 6 linguri zahar 4 linguri ulei 2 linguri fulgi de cocos 6-7 linguri faina 1/2 plic praf de copt esenta de vanilie un plic zahar vanilat un praf sare 4 piersici
Ingrediente pentru topping
2 piersici inghetata de vanilie
Mod de preparare:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat mai intai albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
- Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza in continuare. Apoi se pun uleiul, esenta, treptat faina, praful de copt si cocosul.
- Compozitia nu trebuie sa fie foarte consistenta, ci trebuie sa curga usor din bol.
- Se taie 4 piersici in cuburi mici si se pudreaza cu faina. Se adauga la final in bolul cu aluat si se amesteca usor cu o spatula.
- Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit in prealabil, la foc mic, pentru 30 de minute.
- Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza cu felii de piersica si inghetata de vanilie.