O pregatesti usor si e tare racoritoare, deci ideala pentru zilele calduroase.

Reteta de prajitura cu rulouri si iaurt a fost trimisa de Veronica Cretu, din Timisoara.

Ingrediente pentru blat

2 oua 2 linguri zahar 2 linguri apa o lingura cacao 3 linguri faina 1/2 lingurita praf de copt 3 clatite mai groase

Ingrediente pentru umplerea clatitelor

100 g mac 150 ml lapte 2 linguri zahar 2 linguri gris dulceata de visine

Ingrediente pentru crema de cacao

400 ml lapte un plic budinca de cacao 4 linguri zahar 100 ml frisca

Ingrediente pentru crema de iaurt

800 g iaurt 200 ml frisca 10 g gelatina
Mod de preparare:

 

  1. Pentru blat, albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Se incorporeaza amestecand usor faina, praful de copt si cacaua. Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma patrata de 25x25cm.
  2. Pentru crema de cacao, se prepara budinca cu lapte si zahar si se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza impreuna cu frisca.
  3. Pentru umplutura clatitelor, macul se fierbe in lapte impreuna cu grisul si zaharul. Se imparte in trei parti si se intinde peste clatite. Inainte de rulare, se pune un rand de dulceata de visine (formand un sir) ca apoi, dupa rulare, sa ramana exact la mijloc.
  4. Pentru crema de iaurt, iaurtul se amesteca usor cu frisca lichida si apoi se adauga gelatina hidratata in putina apa si apoi topita.
  5. In tava in care s-a copt blatul, se intinde folie alimentara cat sa depaseasca peretii formei. Se pune blatul in forma si se insiropeaza putin cu sirop din apa, zahar si putina esenta de rom. Crema de cacao se intinde in strat de 2 cm si apoi deasupra se asaza cela trei clatite umplute si rulate, cu spatiu intre ele. Se toarna crema de iaurt, se nivelaza si se da la rece 6-7 ore.
  6. Pentru a portiona, se taie prajitura in cuburi pentru a obtine cate un rulou intreg in fiecare bucata de prajitura.

Incearca si alte deserturi cu iaurt