Scortisoara este mirodenia cea mai potrivita pentru toamna, iar in aceasta reteta de prajitura cu scortisoara si glazura de branza merge de minune!
O pregatesti in 15 minute, o dai la cuptor alte 30 de minute si in mai putin de o ora ai gata de servire un desert aromat cu parfum de toamna si gust irezistibil.
Ingrediente pentru aluat
450 g faina 1 pliculet praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 80 ml lapte 80 ml ulei 120 g smantana
Ingrediente pentru umplutura
100 g zahar brun 1 lingura scortisoara 60 g unt
Ingrediente pentru glazura
60 g crema de branza 160 g zahar pudra 3-4 linguri lapte esenta vanilie
Mod de preparare:
- Combina intr-un vas incapator toate ingredientele pentru tort si cand obtii o compozitie omogena toarn-o intr-o tava termorezistenta unsa cu unt inainte.
- Separat amesteca zaharul brun cu untul topit si scortisoara. Raspandeste-o cu lingurita in tava si treci apoi cu furculita intorcand compozitia, pentru a marmora prajitura cu scortisoara si glazura de branza.
- Da prajitura la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.
- In rastimp, pregateste glazura pentru branza: freaca crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga laptele treptat, cate o lingura o data, pana atingi o consistenta lichida dar densa.
- Dupa ce prajitura se raceste putin, toarna glazura deasupra si portioneaza desertul, apoi serveste-l.