Prajitura de casa cu branza de vaci si caise
E racoritoare, bogata in fructe si suficient de satioasa incat sa-ti tina si de foame, daca o servesti ca pe o gustare! Prajitura de casa cu branza de vaci si caise se prepara usor de catre oricine, indiferent de nivelul de experienta in bucatarie si e un deliciu de vara pe care trebuie sa il testezi!
Ingrediente
1. Daca urmeaza sa pregatesti prajitura cu branza de vaci si caise cu fructe uscate, hidrateaza-le pentru 20 de minute in rom sau in lapte inainte de prepararea prajiturii.
2. Bate crema de branza cu ouale, smantana, zaharul si mirodeniile. Adauga grisul, praful de copt si un praf de sare, apoi mixeaza bine pana la omogenizare.
3. Toarna compozitia pentru prajitura cu branza de vaci si caise intr-o tava tapetata cu unt, apoi toarna compozitia si niveleaz-o.
4. In compozitia nivelata infige felii de caise curatate sau hidratate, in cazul celor uscate.
5. Da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45-50 de minute, sau pana cand prajitura s-a umflat considerabil si s-a rumenit usor deasupra. Taie prajitura cu branza de vaci si caise cubulete si serveste-o rece.