Ai pofta de dulciuri, dar tii post? Atunci prepara o prajitura de post cu gemul preferat si nici nu vei simti diferenta!
Ingrediente
125 g margarina 150 g zahar 2 pliculete zahar vanilinat 125 g faina 100 g faina de migdale o lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml lapte de soia gem, dupa gust
Pentru stratul de suprafata
50 g faina 40 g margarina foarte rece 2 linguri zahar
Mod de preparare:
- Pentru blat, margarina, zaharul vanilinat si zaharul se amesteca.
- Se adauga laptele de soia, cele doua tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine.
- Se intinde aluatul in forma de copt unsa si tapetata cu hartie. Se unge apoi cu gem, dupa preferinta.
- Pentru stratul exterior se amesteca bine cu degetele faina cu zaharul si margarina. Se presara peste gem si se da tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.
Sfaturi utile:
✽ Gemul de prune si cel de visine sunt cele mai potrivite umpluturi pentru aceasta prajitura. Sunt dulci-acrisoare si dau un gust bun in combinatie cu aluatul.
✽ Dupa ce ai pus gemul, adauga si cateva nuci maruntite sau alune de padure, pentru un plus de gust.