Ingrediente pentru blat

21 linguri zahar 9 albusuri 5 linguri faina 250 g nuci prajite si tocate un praf sare

Ingrediente pentru crema

9 galbenusuri 250 g zahar 5 linguri faina 300 ml lapte un pachet unt 5 plicuri zahar vanilat fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza, treptat, faina si nucile tocate.
  2. Se imparte compozitia in doua parti, se toarna in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor, pe rand, cate 30-35 de minute.
  3. Intre timp, se prepara crema: se mixeaza galbenusurile cu zahar, dupa care se pun faina si laptele caldut. Se pune compozitia pe foc si se amesteca usor, pana se ingroasa, dupa care se da la rece.
  4. Separat, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, compozitie care se pune in crema si se amesteca energic.
  5. Se intinde crema peste foile racite, dupa care se „imbraca” in putina crema si se orneaza cu fulgi de cocos.