Ingrediente pentru blat
21 linguri zahar 9 albusuri 5 linguri faina 250 g nuci prajite si tocate un praf sare
Ingrediente pentru crema
9 galbenusuri 250 g zahar 5 linguri faina 300 ml lapte un pachet unt 5 plicuri zahar vanilat fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
- Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza, treptat, faina si nucile tocate.
- Se imparte compozitia in doua parti, se toarna in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor, pe rand, cate 30-35 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se mixeaza galbenusurile cu zahar, dupa care se pun faina si laptele caldut. Se pune compozitia pe foc si se amesteca usor, pana se ingroasa, dupa care se da la rece.
- Separat, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, compozitie care se pune in crema si se amesteca energic.
- Se intinde crema peste foile racite, dupa care se „imbraca” in putina crema si se orneaza cu fulgi de cocos.