Il pregatesti extrem de usor si e la fel de bun pe cat sunt eclerele clasice. In plus, nu e nevoie sa aprinzi cuptorul pentru prajitura ecler!
Ingrediente
350-400 g biscuiti simpli
Ingrediente pentru crema de vanilie
200 g zahar 2 1/2 linguri amidon 1 L lapte 8 galbenusuri 4 linguri unt 100 ml smantana pentru frisca esenta de vanilie un praf sare
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
200 ml smantana pentru frisca 230 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Amesteca zaharul cu amidonul si sarea, adauga galbenusurile, laptele, untul si omogenizeaza. Pune compozitia la foc mic si amesteca continuu pana cand crema se ingroasa si da incepe sa fiarba. Lasa crema sa se raceasca putin, mixeaza smantana pentru frisca si incorporeaza frisca in crema de vanilie. Da crema la rece
pentru 2 ore. - Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asaza un strat de biscuiti, asaza 1/2 din cantitatea de crema, un alt strat de biscuiti, altul de crema si inca un strat de biscuiti.
- Incalzeste smantana (cat sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba) si toarn-o peste ciocolata maruntita. Dupa 1-2 minute, amesteca pana obtii un amestec omogen. Toarna glazura deasupra prajiturii si intinde-o, apoi da prajitura ecler la rece pentru minim 2 ore.
Incearca si
Eclere cu ciocolata si crema de vanilie