Ai planuri mari, care includ un desert pufos? Incearca prajitura „Fantezie in alb-negru”! Garantat e altceva fata de ce ai mai mancat pana acum. Reteta e atat de buna, incat vei ajunge sa o recomanzi mai departe, garantat!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema alba
Ingrediente pentru glazura
Prepara crema alba:
1. Combina zaharul cu amidonul, 5-6 linguri de lapte si esenta de vanilie. Amesteca bine pentru a preveni formarea cocoloaselor.
2. Separat, pune laptele la fiert. Cand laptele incepe sa clocoteasca, incorporeaza amidonul si da focul cat mai mic, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Da crema deoparte sa se raceasca.
3. Dupa ce crema alba s-a racit, bate untul la mixer pentru 2-5 minute, pana se deschide la culoare. Incorporeaza treptat crema alba racita, in timp ce mixezi.
Prepara blatul cu cacao
1. Trage la tigaie sau da la cuptor alunele de padure, apoi scoate-le intr-un prosop de bucatarie curat si ruleaza-le cu succitorul, pentru a putea inlatura mai usor coaja exterioara. Marunteste alunele curatate in robotul de bucatarie.
2. Bate ouale spuma cu zaharul, apoi adauga uleiul, faina, cacaua si praful de copt. La final, incorporeaza alunele de padure. Tapeteaza o tava de prajitura cu foaie de copt pe partea de jos si unge peretii tavii cu ulei.
3. Toarna jumatate din compozitia de blat in tava si da-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Cand blatul e gata, repeta procedeul cu a doua jumatate din compozitie.
Asambleaza prajitura „Fantezie in alb-negru”
1. In aceeasi tava in care ai copt blatul, intinde primul blat, acopera-l cu crema alba, iar deasupra asaza al doilea blat de cacao.
2. Topeste ciocolata la bain marie sau microunde, impreuna cu smantana pentru frisca, pana obtii o glazura fina si lucioasa.
3. Toarna glazura deasupra preparatului si da prajitura „Fantezie in alb-negru” la frigider pentru minim 4 ore, inainte de servire.