Delicioasa aroma de cafea se potriveste perfect in prajitura asta. Racoritoare si cu gust bogat, prajitura „Felie de cafea” e ideala pentru a servi invitatii intr-o zi calduroasa. Tine insa cont ca portiile mici sunt de preferat, intrucat desertul este unul concentrat.

Ingrediente

250 g biscuiti simpli, cu vanilie sau cacao 100 g nuca de cocos 400 ml lapte condensat 60 g unt topit 250 g unt la temperatura camerei 300 g zahar pudra 60 ml lapte 2 linguri cafea instant
Mod de preparare:

1. Amesteca laptele condensat cu untul topit. Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie si amesteca-i cu cocosul. Incorporeaza amestecul de lapte condensat in ingredientele uscate. Intinde compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si preseaz-o cu mana. Da tava la frigider.
2. In laptele fierbinte dizolva cele 2 linguri de cafea. Bate untul impreuna cu zaharul pudra cernut pana cand devine cremos si isi mareste considerabil volumul. Incorporeaza cafeaua cu lapte si pune crema in tava, apoi niveleaz-o. Da prajitura la rece pentru minim o ora, sau pana cand se solidifica.

Incearca si alte retete de prajituri fara coacere

Vezi si cum faci lapte condensat fara fierbere