Daca iti plac gutuile, reteta asta e perfecta pentru un desert aromat cu fructele tale preferate. Incearca prajitura frageda cu gutui si surprinde-ti simturile.

Ingrediente

150 g faina de grau dur 150 g faina normala 2 oua 80 g unt 2 gutui coaja unei lamai o lingurita scortisoara unt, pentru tava zahar pudra, pentru servit fulgi de migdale
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca cele doua tipuri de faina, ouale, untul si coaja de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute la rece.
  2. Intre timp, gutuile se curata, se taie cuburi mici care se pun la fiert cu un pic de apa si scortisoara pana ce devin moi.
  3. Aluatul se scoate de la rece, se lucreaza putin si se amesteca cu gutuile fierte.
  4. Se unge cu unt din abundenta o forma de copt, se pune aluatul si se lasa la cuptor 30-40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate.
  5. Se orneaza cu zahar pudra si fulgi de migdale.